Belépés

felhasználónév (azonosító)

jelszó

Belépés regisztráció jelszó és azonositó emlékeztető

Megnevezés:Kiárusitás: SafePet kullancs és bolha elleni spot cicáknak Hatóanyag : 52,5mg/ampulla Fipronil ( kiemelten magas hatóanyag ) Kérjük olvassa el a tájékoztatót Termék
                                             Kiárusitás: SafePet kullancs és bolha elleni spot cicáknak Hatóanyag : 52,5mg/ampulla Fipronil ( kiemelten magas hatóanyag ) Kérjük olvassa el a tájékoztatót Termék


A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:

Prezdsiebiorstwo Wielobranzowe VET-AGRO Sp. z.o.o.

Gliniana 32 str.20-616 Lublin, Lengyelország

 

1.       Az állatgyógyászati készítmény neve

SafePet Spot-on 52,5mg/0,7ml  rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V.

Fipronil

 

      3     Hatóanyagok és egyébb összetevők megnevezése

             egy 0,7 ml –es tubud tartalmaz:

           Hatóanyag:

             Fipronil              52,5 mg

         Segédanyagok:

         Butil-hidroxianizol(E320)     2,1 mg

        Butil-hidroxitoluol(E321)       2,1 mg

4        Javallat(ok)

      Bolhák (Ctenocephalides felis) és kullancsok(Dermacentor reticulatus) okozta fertőzések gyógykezelésére.A  kifejlett bolhákkal szemben azonnali hatással rendelkezik, és folyamatosan, 2 hétrig véd a kifejlett bolhákkal való újrafertőződéstől.A készítmény legfeljebb 2 hétig tartó akaricid hatással rendelkezik,  a Dermacentor  reticulatus-szal szemben.Ha a készítmény alkalmazásakor a macskák már kullancsokkal fertőzöttek,akkor a megtelepedett kullancsok nem feltétlenül pusztulnak el 48-órán belül,ez az időszak egy hétre is kitolódhat. A készítmény használható a  bolhák okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési stratégiájának részeként, amennyiben a betegséget korábban az állatorvos megállapitotta.

5     Ellenjavallatok

        A készítmény nem alkalmazható 10 hetesnél fiatalabb és/ vagy 1 kg-nál kisebb  testtömegű macskakölykökön, mivel erre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok.Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő,lázas ) vagy lábadozó állatok esetében.A nyulakon nem alkalmazható mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

6    Mellékhatások

       Ha a készítményt lenyalja az állat,rövid ideig tartó nyálzás léphet fel,amit elsősorban a vivőanyag okoz. Rendkívül ritka esetekben átmeneti bőrreakciókat, például a bőr kipirulását,helyi szőrhullást ,viszketést,a szőr olajos kinézetűvé válását jeleztek az alkalmazását követően.Kivételesen nyálzás átmeneti idegrendszeri tünetek ( a bőt túlérzékenysége,levertség,idegesség) és hányás fordulhatnak elő.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyébb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel,értesítse erről a kezelő állatorvost!

7   Célállat faj(ok)

Macska

8   Adagolás, Alkalmazási mód(ok) célállat fajonként

Alkalmazás módja:

Csak külsőleg alkalmazható

Egy 0,7 ml-es tubus teljes tartalmát kell az állat bőrére csöpögtetni.

Adagolás:

Nyissa ki a tubust a csúcsénak lepattintásával.Hajtsan szét a szőrt a lapockák között, amíg a bőr láthatóvá nem válik. a tubus hegyét helyezze közvetlenül a bőrre és nyomja meg többször a tartalmát közvetlenül a bőrre juttatva.Ezt ismételje meg egy vagy két különböző helyen az állat hátán , a gerince vonalán haladva.

A készítményt olyan bőrfelületen kell alkalmazni, ahonnan az állat nem tudja lenyalni,illetve lényeges hogy az állatok ne tudják egymást nyalogatni a kezelés után.A szőrzetet ne nedvesítsük át a készítménnyel,mivel ez a szőrzet ragacsossá válását eredményezheti a kezelést követően.

Kezelések gyakorisága:

Az optimális bolha/ kullancs elleni védekezés érdekében a helyi járványtani viszonyokhoz kell igazítani a kezelések gyakoriságát .A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között  legalább négy hétnek  kell eltelnie.

9    A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat

10   Élelmezés –Egészségügyi várakozási idő

Nem értelmezhető.

11   különleges tárolási előírások

Gyermekek elől gondosan el kell zárni.Ez az állatgyógyászati  készítmény különleges tárolást nem igényel.Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

12  Különleges figyelmeztetés(ek)

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan

Előfordulhat hogy a készítmény hosszúszörű macskákon kevésbé hatékony .A készítmény alkalmazását követően kerülni kell a fürdetést és samponozást,mivel nem vizsgálták,hogy a készítmény hatékonysága ilyen körülmények között hogyan  változik. A készítmény nem akadályozza meg a kullancsok megtelepedését. A kullancsok24-48 óra alatt elpusztulnak,ha a fertőzés a kezelést követően történt. Ez idő alatt általában nem zajlik le a vérszívás folyamata,így minimálisra csökken de teljesen nem zárható ki a fertöző betegségekkel  való fertöződés veszélye. Az elpusztult kullancsok általában leesnek az állatokról, de az esetlegesen visszamaradt kullancsok könnyen eltávolíthatók.

A bolhák gyakran megtalálhatóak a kedvtelésből tartott állatok  fekvőhelyén és a rendszeresen pihenőhelyül szolgáló szőnyegeken és kárpitozott bútorokon,ezért ezeket súlyos fertőzöttség esetén,valamint a bolhák elleni  védekezés megkezdésekor megfelelő  rovarirtókkal kell kezelni.,továbbá rendszeres porszívózás szükséges .Ha egy háztartásban több  kutya és macska él együtt, a bolhák elleni védekezés optimalizálása érdekében, minden állatot egyszerre megfelelő inszekticid szerrel kell kezelni

Javasolt a különböző hatóanyag tartalmú  készítményeket váltogatni és csak indokolt esetben, a járványtani helyzet figyelembe vételével használni külső élősködök elleni szereket.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések

El kell kerülni hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen .Ha  véletlenül szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni!A készítményt olyan helyen kell alkalmazni ahonnan az állat nem tudja lenyalni,illetve lényeges hogy az állatok ne tudják egymást nyalogatni a kezelés után. A készítményt sérült bőrfelületen illetve sebeken nem szabad alkalmazni .A készítmény hosszú ideig történő alkalmazásának hatását nem vizsgálták.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

A készítmény nyálkahártya és szemirritációt okozhat ezért el kell kerülni hogy szembe vagy szájba jusson. Ha véletlenül szembe kerül ,tiszta vizzel azonnal  gondosan ki kell öblíteni.Ha a szemirritáció tartósan fenn áll orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény  használati utasítását vagy címkéjét. Körültekintően például gumikesztyű viselésével meg kell előzni,hogy a tubus tartalma a kézre kerüljön .Ha ez mégis  megtörténik szappannal  és vízzel  kezet kell mosni.A kezelés alatt nem szabad dohányozni enni és inni .AZ alkalmazó személy,illetve a kezelt állat fipronillal vagy a segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell a készítménnyel való érintkezést .Amig az alkalmazás helye meg nem szárad, a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük .Ezért javasolt az állatokat nem napközben hanem este kezelni,és nem szabad hagyni hogy a kezelt állatok  a gazdájukkal ( legfőképpen gyerekekkel) aludjanak.

Egyéb óvintézkedések

A fipronil ártalmas lehet a vízi élőlényekre.

A készítmény segédanyaga károsíthatja a festett,lakozott illetve egyéb a háztartásban előforduló felületeket illetve berendezési tárgyakat.

A készítmény gyúlékony.

Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás.

Laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított teratogén vagy embriotoxikus hatással. A készítmény ártalmatlanságát  vemhes és szoptatós macskákon nem vizsgálták .Vemhesség és szoptatás alatt  kizárólag a kezelést végző állatorvos javaslatára,az állatorvos által  elvégzett előny/kockázat  elemzésének megfelelően alkalmazható.

Túladagolás( tünetek sürgősségi intézkedések,antidotumok) ( ha szükséges)

A mellékhatások kialakulásának kockázata fokozódhat túladagolás esetén. A  túladagolás akaratlan izom összehúzódásokat  és görcsöket okozhat .Alkalmanként izgatottság, álmosság fény és zajérzékenység, szédülés erős nyálzás, hányás jelentkezhet. A készítmény alkalmazásának helyén átmeneti kipirosodás és bőrérzékenység jelentkezhet.A tünetek általában 24 órán belül elmúlnak, esetenként tüneti kezelést lehet alkalmazni.

13  A fel nem használt készítmény vagy hulladékainak ártalmatlanná tételére vonatkozó utasítások ( amennyiben szükségesek)

Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon  semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések védik a környezetet.

A  fipronil ártalmas lehet a méhekre és a vízi élőlényekre.Hosszú ideig fennálló környezetkárosító hatása miatt el kell  kerülni, hogy a készítmény vagy a kiürült csomagolóanyaga természetes vízekbe, vízfolyásokba, csatornákba, pocsolyákba jusson.   

Ár: 999 Ft/db Akciós: 799 Ft/db!
Súly: 0.00 kg
Cikkszám: 5555


db


Vélemények a termékről:


Szilikonos macskaalom · Izület védelem · Advantage · Aptus · ARION CAT · ARION DOG · Béres Mineral · Bio-lio · Biokat's · Biosand · Biospotix · Bob Martin · Bolfo · Brit · C-11 · CarniLove · Chicopee · Cibau · Clorexyderm · Cystophan · DMGuard · Dog Chow · Dog Rocks · DogVital · Ecopet · Eminent · Endia · Epato · Eukanuba · Exspot · Farmina · Feliway · Felix · Fipromax · Flexivet Go · Florentero · Foresto · Friskies · Frontline · Fypryst · Gastroferm · Gourmet · Happy Cat · Happy Dog · Happy&Fit · Hepa-Pet · Iams · Immunovet · Insecticide · Kennels' Favourite · Kiltix · Lavet · Leniderm · MATISSE · MOLY · Nutradyl · Otodine · Pestigon combo · PlaqueOff · PRO-VET · Profine · Protexin · Royal Canin cat · Royal Canin dog · SafePet · Sam'Field · Scalibor · Schesir · Stomodine · Synoflex · Synoquin · Trainer · Versele-Laga · Vetri-care · Visán · Willowy

Kosár

Az Ön kosara jelenleg üres!


 
Forgalmazott márkák
Bedő Manufaktura Kft.
Székhely:2330 Dunaharaszti,
Zöldfa u. 7.
A székhelyen személyes kiszolgálás nincs.
Tel:06-70-362-3163
Adószám:13666909-2-13
Cgj:13-09-106835
Üzlethelység:
Budapest IX. ker.
Viola u. 34-36
(Belső udvar , Vendel sétány)
A Viola u. az Üllői felől egy irányú.
Tárhelyszolgáltató:
Enigma Webstudio Bt. H-2360 Gyál, Károlyi Mihály u. 101.
info@ews.hu

Nagyobb térképre váltás

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek:11:00-19:00
Szombat:Zárva
Vasárnap:Zárva
E-mail:info@allati.com
Ön a(z) 109553. látogatónk
Honlapkészítés
EWS
Főoldal Hírek Szállítás Akciók Kedvezmény Vevőszolgálat Üzleteink Újdonságok