Belépés

felhasználónév (azonosító)

jelszó

Belépés regisztráció jelszó és azonositó emlékeztető

Megnevezés:Fypryst spray 100ml kullancs és bolhák ellen Hatóanyag: 2,5mg/ml Fipronil Termék lejárat : 2020
                                       Fypryst spray 100ml kullancs és bolhák ellen Hatóanyag: 2,5mg/ml Fipronil Termék lejárat : 2020


 

Kutyák és macskák bolha- vagy kullancsfertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kiegészítő kezeléseként.
Alkalmas a szőrtetvesség gyógykezelésére.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Fypryst  2,5 mg/ml külsőleges oldatos spray, macskák és kutyák számára  A.U.V.

 

 

 

1. A FORGALOMBA HOZATALI  ENGEDÉLY  JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL   ELTÉR,  A  GYÁRTÁSI   TÉTELEK   FELSZABADÍTÁ ÁÉRT   FELELŐS  GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME                                                  

 

A forgalomba hozatali engedély  jogosultia és gyártó:

 

KRKA, d.d., Novo mesto
Smarjeska cesta 6
8501 Novo mesto
Szlovénia

 

 

 

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

 

Fypryst 2,5 mg/ml külsőleges oldatos spray, macskák és kutyák számára A.U.V.
Fipronil

 

 

 

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

 

1 ml tiszta, színtelen folyadék 2,5 mg fipronilt tartalmaz.

 

 

 

4. JAVALLAT(OK)

 

Macskák és kutyák bolha- vagy kullancsfertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként.
A készítmény  hatékony az Ixodes  fajok (többek között a Lyme borreliosis vektoraként fontos lxodes ricinus) ellen.

 

Alkalmas a szőrtetvesség gyógykezelésére kutyákban (Trichodectes canis) és macskákban (Felicola subrostratus).

 

A környezet  fertőzöttségétől  függően a készítmény bolhák ellen kutyáknál legfeljebb 3 hónapig, macskáknál legfeljebb 2 hónapig; kullancsfertőzés ellen kutyák-macskák  esetében legfeljebb egy hónapig hatásos.

 

 

 

5. ELLENJAVALLATOK

 

Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon.
Súlyos mellékhatások, sőt elhullás veszélye miatt nyuJakon nem alkalmazható.
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy a segédanyagokkal  szembeni túlérzékenység esetén.

 

 

 

6. MELLÉKHATÁSOK

 

Ha a készítményt lenyalja az állat, rövid ideig tartó nyálzás léphet fel, fóként a vivőanyag természetemiatt. Rendkívül ritka esetben az alkalmazás helyén fellépő, múló jellegű börreakciókról (börpír,  viszketés,  helyi szőrhullás)  számoltak be az alkalmazást  követően.  Kivételesen nyálzás,  reverzibilis idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, lehangoltság, idegesség), hányás vagy légzőszervi tünetek fordulhatnak elő.
Kerülni kell a túladagolást.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hátásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

 

 

 

7. CÉLÁLLAT FAJOK
Macska, kutya.

 

 

 

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

 

Alkalmazási  útmutató: mechanikus pumpa a permet külsőleges alkalmazására; a pumpa egyszeri lenyomása 0,5 ml (100 ml-es palack), 1,5 ml (250 ml-es palack), vagy 3 ml (500 ml-es palack) permett adagol.

 

Az alkalmazás módja:
Az állat egész testét be kell permetezni, kb. 10-20 cm távolságból.
A szőr növekedésével ellentétes irányban kell felvinni, ügyelve arra, hogy az állat szőrzete teljesen átnedvesedjen.  A szőrzetet  - különösen  hosszú szőrű állatok  esetében - fel kell borzolni, hogy a készítmény eljusson a bőrig. A fej, továbbá fiatal vagy ideges állatok kezelésekor a készítményt  permetezzük gnmikesztyüs kezünkbe, és dörzsöljük be a szőrzetbe. Hagyjuk az állatot megszáradni. Ne töröljük meg az állatot.
Adagolás: A szőrzet bőrig történő teljes átnedvesítéséhez a szőrzet hosszától függően testtömeg­ kilogrammonként 3-6 ml oldatot (7,5-15 mg/ttkg hatóanyagot) kell alkalmazni. Ez testtömeg-kilogrammonként 6-12 pumpálást jelent a 100 ml-es flakonból; 2-4 pumpálást a 250 ml-es flakonból és 1-2 pumpálást az 500 ml-es flakonból.
Tulajdonságok:
A készítmény bevonat-képző anyagot tartalmaz, ezért a permetezéskor filmréteg képződik, amitől fénylővé válik a szőrzet.
A kutya- és macskakölykök 2 napos kortól kezdve biztonságosan kezelhetők.
A fekhely, továbbá a szőnyegek és a kárpitozott bútorok megfelelő rovarirtó szerrel történő kezelése elősegíti a környezeti terhelés csökkentését, és maximalizálja a készítmény újrafertőződést gátló hatását.
A készítmény nem alkalmas a környezet közvetlen kezelésére.

 

 

 

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

 

A  100ml-es flakon tartalma hozzávetőleg 8 kezelésre  elegendő rövid szörű, közepés méretű (4 kg-os) macska számára. A 250 ml-es flakon tartalma hozzávetőieg 4 kezelésre elegendő rövid szörű, közepes méretű (20 kg-os) kutya számára. Az 500 ml-es flakon tartalma hozzávetőieg 4 kezelésre elegendő rövid szörű, nagy testű (40 kg-os) kutya számára. 
A készítmény  ártalmatlanságát  értékelő vizsgálatok hiányában  az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.    ·
Az  optimális hatékonyság érdekében a kezelést megelőző és az azt követő 2 napban nem ajánlott az állatot fürdetni vagy samponnal lemosni. Kimutatták, hogy a kéthavonta legfeljebb négyszeri fürdetés vagy samponozás nem befolyásolja számottevően a készítmény hatékonyságát. Gyakori samponozás esetén ajánlott havonta végezni a kezelést.

 

 

 

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

 

Nem értelmezhető.

 

 

 

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

 

 

 

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
25 °C alatt tárolandó.
Erősen gyúlékony.
Közvetlen napfénytől védve tartandó.
Csak a címkén feltüntetett lejárati időn (EXP) belül szabad felhasználni.
A közvetlen csomagolás első felbontása után felhasználható: 1 évig

 

 

 

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK

 

Az ajánlott adagot ne lépjük túl.
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemével érintkezzen. A készítményt sérült bőrfelületen nem szabad alkalmazni.
A kezelt állatokat jól szellőző helyiségben hagyjuk megszáradni.
Ne zárjuk az állatot szűk helyre vagy szállítóketrecbe, amíg a szőrzete teljesen meg nem szárad.
A tolerálhatóságra és a hatékonyságra vonatkozó adatok hiányában a készítmény macskán és kutyári kívül nem ajánlott más állatfajok kezelésére.
Fontos gondoskodni arról, hogy az állatok ne tudják egymást nyalogatni a kezélés után.
A  fipronil  kedvezőtlenül  hathat  a vízi élőlényekre.  Alkalmazás  után 2 napig nem  szabad  engedni  a kutyákat természetes vizekben úszni.
Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton. Ez okból, kedvezőtlen körülmények között nem zárható ki teljesen a kullancsok által teljesztett fertőző betegségek átvitele.
A kezelt állatokat a permetezés után legalább 30 percig, ill. amíg a szőrzetük teljesen meg nem szárad, távol kell tartani a tüztől, más hőforrásoktól, valamint az olyan felületektől, amelyekben az alkoholos permet kárt tehet. Ne permetezzük nyílt lángra, vagy bármilyen izzásban lévő anyagra.
Kizárólag külsőleges alkalmazásra.
A patkányon  és nyúion végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított  teratogén hatással.
Szoptató szukák kezelése után a kölykök rendkívül jól tolerálták a készítményt.
Vemhes, vagy szoptató nőstény macskák kezeléséről riem állnak rendelkezésre adatok.
A mellékhatások jelentkezésének  kockázata  (lásd a 6. szakaszt)  túladagoláskor  fokozódhat, ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő adaggal kell kezelni..
Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó figyelmeztetések
Ez a készítmény nyálkahártya-  és szem-irritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy a szájba, vagy a szembe jusson.
A hatóanyagra vagy alkoholra ismerten túlérzékeny felhasználóknak kerülniük kell az érintkezést a készítménnyel. El kell kerülni, hogy az oldat az ujjakkal érintkezzen. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni.
Ha az oldat véletlenül a szembe került, tiszta vízzel gondosan ki kell öblíteni.
Amíg a szőrzetük meg nem száradt, a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyermekeknek sem szabad megengedni, hogy játsszanak velük. Ezért ajánlott az állatok kezelését nem napközben, hanem koraeste elvégezni, továbbá nem szabad hagyni, hogy a nemrég kezelt állatok a gazdájukkal (legfőképpen gyermekekkel) aludjanak.
Az állatok permetezését a szabadban, vagy jól szellőző helyiségben kell végezni.
Ne lélegezzük be a permetet. A készítmény alkalmazása közben nem szabad dohányozni, enni és inni. A kezelést PVC vagy nitril védőkesztyűben végezzük. A ruházat megóvása érdekében ajánlatos vízhatlan védőkötényt viselni.
Ha a ruházat erősen átnedvesedett a készítménytől, le kell vetni és ki kell mosni, mielőtt ismét használnák.
Használat után dobjuk ki a védőkesztyűt, azután mossunk kezet szappannal és vízzel.
A bőrre fröccsent oldatot azonnal le kell mosni szappanos vízzel. Ha irritáció lép fel, orvoshoz kell fordulni.
Ismert túlérzékenység vagy asztma esetén kifejezett érzékenység alakulhat ki a készítménnyel szemben. Kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést, ha korábban a készítmény alkalmazása során valamilyen reakció alakult ki.
Több állat kezelése esetén különösen fontos a megfelelő szellőzés. Több állatot kezeljünk a szabad levegőn vagy távolítsuk el a kezelő helyiségből a már befújt állatokat, amíg el nem párolog az alkohol, és szellőztessünk ki az egyes állatok kezelése között a levegőben lévő készítmény mennyiségének csökkentése érdekében. Ezen felül az állatokat jól szellőző helyiségben hagyjuk megszáradni, és ne helyezzünk el több frissen kezelt állatot ugyanabban a helyiségben.

 

 

 

13. A   FEL   NEM   HASZNÁLT   KÉSZÍTMÉNY   VAGY   HULLADÉKAINAK   KEZELÉSÉRE MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK

 

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

 

A fipronil ártalmás lehet a vízi élőlényekre. El kell kerülni, hogy a készítmény, vagy a kiürült csomagolóanyag élővizekbe jusson.

 

Kérdezze  meg  a  kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

 

 

 

14.      HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK IDŐPONTJA

 

2012. szeptember 10.

 

 

 

15. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Átlátszatlan, fehér, 100 ml-es HDPE flakon adagolópumpával, amely 0,5 ml oldatot adagol egy pumpálás alkalmával.

 

Átlátszatlan, fehér, 250 ml-es HDPE flakon adagolópumpával, amely 1,5 ml oldatot adagol egy pumpálás alkalmával.

 

Átlátszatlan, fehér, 500 ml-es HDPE flakon adagolópumpával, amely 3,0 ml oldatot adagol egy pumpálás alkalmával.

 

Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Az állatgyógyászati készítménnyel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez.Ár: 2.856 Ft/db Akciós: 1.999 Ft/db!
Súly: 0.00 kg
Cikkszám: 5949


db


Vélemények a termékről:


Szállítási kedvezmény? · Szilikonos macskaalom · Izület védelem · Advantage · Amora · Aptusz · ARION CAT · ARION DOG · Arthrocol · AZP · Beaphar · Belamy · Bento · Béres Mineral · Bio-lio · BiogenicPet · Biokat's · Biosand · Biospotix · Bob Martin · Bolfo · Boney · Brit · C-11 · CAL-D-PHOS · Calo-pet · CarniLove · CatVital · Chicopee · Cibau · Clorexyderm · Cystophan · Dermafit · Dog Rocks · DogVital · Duoband · Ecopet · Eminent · Endia · Epato · Eukanuba · Evoque · Exspot · Farmina · Feliway · Fipromax · Flexivet Go · Florentero · Foresto · Frontline · Fypryst · Gastroferm · Gimpent · Gourmet gold · Gourmet perle · Happy Cat · Happy Dog · HappyFit · Hello Dog · Hepa-Pet · Héry · Immunovet · Insecticide · Josera · Kennels' Favourite · Kiltix · Lavet · Leniderm · Mark&Chappel · MATISSE · MOLY · Noroflex · Nutradyl · Nutrivet · Orijen · Otodine · Paragon · Pestigon · Pet-Champion · Pet-Product · Pet-time Riga · Piretrin · PlaqueOff · Plerasan · Prac-tic · PRO-VET · Profine · Protexin · Purina One · RoDex Bobi · Royal Canin cat · Royal Canin dog · SafePet · Scalibor · Schesir · Selenpet · Stomodine · SushiCat · Synoflex · Synoquin · Trainer · Versele-Laga · VET-P-IM · Vetri-care · Visán · Vitasnack · VMPlus · WELLCAN GOLD · Willowy

Kosár

Az Ön kosara jelenleg üres!


 
Forgalmazott márkák
Bedő Manufaktura Kft.
Székhely:2330 Dunaharaszti,
Zöldfa u. 7.
A székhelyen személyes kiszolgálás nincs.
Tel:06-70-362-3163
Adószám:13666909-2-13
Cgj:13-09-106835
Üzlethelység:
Budapest IX. ker.
Viola u. 34-36
(Belső udvar , Vendel sétány)
A Viola u. az Üllői felől egy irányú.
Tárhelyszolgáltató:
Enigma Webstudio Bt. H-2360 Gyál, Károlyi Mihály u. 101.
info@ews.hu

Nagyobb térképre váltás

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek:11:00-19:00
Szombat:Zárva
Vasárnap:Zárva
E-mail:info@allati.com
Ön a(z) 95010. látogatónk
Honlapkészítés
EWS
Főoldal Hírek Szállítás Akciók Kedvezmény Vevőszolgálat Üzleteink Újdonságok