Belépés

felhasználónév (azonosító)

jelszó

Belépés regisztráció jelszó és azonositó emlékeztető

Megnevezés:BOB MARTIN SPOT ON kullancs és bolha ellen 1X6 ampulla Lejárat : 2019.08.30 Hatóanyag: Permetrin
                      BOB MARTIN SPOT ON kullancs és bolha ellen 1X6 ampulla Lejárat : 2019.08.30 Hatóanyag: Permetrin


 Összetétel:
- Permetrin cisz/transz 25/75: 744 mg
- Vivőanyag ad: 1 ml
Gyógyszerforma: Rácsepegtető oldat pipettában.
Célállat: Kutya.
Javallat:
A permetrinre érzékeny ektoparaziták által okozott fertőzések ellen alkalmazható:
Bolhák (Ctenocephaloides felis), valamint kullancsok (Ixodes ricinus és Rhipicephalus sanguineus) elpusztítására. A bolhák elleni inszekticid hatás 4 hétig tartó folyamatos hatással rendelkezik.
Adagolás:
2-15 kg közötti testtömegű kutyák részére:
Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre.
15 kg fölötti testtömegű kutyák részére
Az állat hátán a lapockák közötti területen hajtogassuk szét a szőrzetet, úgy hogy a bőr jól láthatóvá váljon. A tubus végének levágása után a tubus megnyomásával juttassunk 1 ml készítményt közvetlenül a bőrre. Az előbbihez hasonló módon csepegtessünk 1 ml készítményt a fartő feletti bőrfelületre.
Ismételt kezelés csak a felhasználást követő 14 nap múlva lehetséges.
Alkalmazás módja:
Kizárólag külső használatra, az állat bőrfelületére helyi, ún. spot on alkalmazással. A szőrzetre csepegtetés kerülendő. A készítményeknek a kézzel való érintkezése kerülendő.
Ellenjavallat:
3 hónaposnál fiatalabb kutyákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható 2 kg alatti testtömegű kutyakölykökön és kutyákon. A készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktációidején. Nem alkalmazható a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén. Nem alkalmazható a készítmény beteg, lábadozó, illetve bőrsérüléssel rendelkező állaton.
A KÉSZÍTMÉNY NEM ALKALMAS MACSKA KEZELÉSÉRE. Rendkívül mérgező macskára, használata az állat elpusztulását is okozhatja. Meg kell akadályozni, hogy a macska közvetlen érintkezésbe kerüljön a termékkel, a kutyákat kezelés után 72 óráig távol kell tartani a macskától. A macska biztonságának szempontjából nagyon fontos, hogy kizárjuk a véletlen érintkezés lehetőségét is a kutyák ezen készítménnyel kezelt bőrfelületével. Ha ez megtörténik, azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
Mellékhatások:
Néhány esetben a készítmény a kezelés helyén enyhe, körülirt irritációt válthat ki, amely 48 órán belül elmúlik. A kezelés helyén átmenetileg atopecia előfordulhat. Átmeneti túlérzékenység, illetve vakaródzás előfordulása lehetséges a kezelési utáni bőrfelületen. Ritka esetben a központ idegrendszer akut intoxikációja, valamint a gyomor-, bélcsatorna rendellenességeire utaló tünetek előfordulhatnak.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Élelmiszertermelő állatokon nem adható.
Tárolás:
Plusz 25 C fok alatti hőmérsékleten tárolandó. Fénytől védve tartandó. Hűtőszekrényben nem tárolható. Az eredeti csomagolásban tárolandó. Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.
Figyelmeztetés:
Kerüljük a kezelt állat gyakori úsztatását, fürdetését, valamint samponozását, mert mindez csökkentheti a készítmény hatékonyságát. Egy házban több kutya tartása esetén minden állat egyidejű kezelése szükséges. Ezekben a házakban élő macskákat azonos javallatra macskákra engedélyezett készítménnyel kell kezelni.
Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő-, illetve pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon, szőnyegen. Ezeket a helyeket megfelelő rovarirtó szerrel kell kezelni, és rendszeresen porszívózni kell. Meg kell akadályozni, hogy a kutyák a kezelés helyét nyalogassák. Kerülni kell a termékeknek az állat szemébe jutását. A készítmény első használata során az állat bőrének kezelt területén átmenetileg zsíros folt képződhet. Világos szőrzetű kutyáknál ez a folt sárgás színben jelenhet meg. Ha a tünetek folyamatosan fennállnak vagy nem múlnak el, állatorvosi segítséget kell igénybe venni.
Munkavédelmi óvórendszabályok:
Használat után kezet kell mosni. A termék kézzel való közvetlen érintkezése kerülendő. Minden ráfröccsenést azonnal le kell öblíteni. Kerülni kell a szembe jutást. Ha a szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni. A készítményt használata során védőkesztyűt kell viselni. A készítmény többszöri használata esetén pl. kutyatenyészetekben a 0,3 mm vastag neoprén vagy nitrit anyagból készült kesztyűt kell viselni. Ne engedjük nyílt láng közelébe a készítménnyel kezelt állatokat bőrfelület megszáradásáig. A kezelés alatt nem szabad dohányozni. A kezelt bőrfelület a kezelés után 3-6 órán át nem szabad megérinteni. A termék nyálkahártya- és szem irritációt okozhat. Ezért el kell elkerülni a terméknek a szembe illetve szájba jutását. A szintetikus piretoidokkal szemben ismerten túlérzékenység személyek ne érintkezzenek a készítménnyel. Emberekben a permetrin érintése egy-két órás lappangási idő után fonákérzést, ún. paraesthesia-t válhatnak ki. Véletlen lenyelés esetén orvoshoz kell fordulni. Tartós bőrizgató hatás és/vagy szemizgató hatás estén orvoshoz kel fordulni. A kutyákat az esti órákban ajánlott kezelni. A kezelt állatok ne engedjük együtt aludni az emberekkel, különösen gyerekekkel.
Eltarthatóság:
Gyártástól számított 2 év. A csomagoláson jelzett időpontig.
Kiszerelés:
Fehér, átlátszó polipropilén tubusban, ún. csepegtető adagolóeszközben 2 ml-es töltőtérfogattal, a tubus keskeny vége ollóval elvágható. Kívül hővel formált PVC buborékcsomagolásban kartonlapon.
Törzskönyvi szám: 1406/2004 FVM
Környezetvédelmi előírások:
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kel megsemmisíteni. Nagyon mérgező a halakra és más vízi élőlényekre. Nem kerülhet folyó-, és állóvizekbe, valamint a csatornákba. Mérgező a méhekre.
Gyártó/törzskönyvi engedélyes:
Bob Martin Ltd. (Wemberham Lane Yatton, Somerset BS49 4B Egyesült Királyság).


Ár: 3.748 Ft/db Akciós: 2.998 Ft/db!
Súly: 0.00 kg
Cikkszám: 1258


db


Vélemények a termékről:


Szilikonos macskaalom · Izület védelem · Advantage · Aptusz · ARION CAT · ARION DOG · Arthrocol · AZP · Beaphar · Belamy · Bento · Béres Mineral · Beyon · Bio-lio · BiogenicPet · Biokat's · Biosand · Biospotix · Bob Martin · Bolfo · Boney · Brit · C-11 · CAL-D-PHOS · CarniLove · Cat Chow · CatVital · Chicopee · Cibau · Clorexyderm · Cystophan · Dermafit · DMGuard · Dog Chow · Dog Rocks · DogVital · Ecopet · Eminent · Endia · Epato · Eukanuba · Evoque · Exspot · Farmina · Feliway · Felix · Fipromax · Flexivet Go · Florentero · Foresto · Friskies · Frontline · Fypryst · Gastroferm · Gimpent · Gourmet · Happy Cat · Happy Dog · Happy&Fit · Hello Dog · Hepa-Pet · Héry · Immunovet · Insecticide · Kennels' Favourite · Kiltix · Lavet · Leniderm · Mark&Chappel · MATISSE · MOLY · Nutradyl · Nutrilove · NutriLove cat · Otodine · Paragon · Pestigon combo · Pet-time Riga · PlaqueOff · Prac-tic · PRO-VET · Profine · Protexin · Purina One · RoDex Bobi · Royal Canin cat · Royal Canin dog · SafePet · Sam'Field · Scalibor · Schesir · Selenpet · Stomodine · SushiCat · Synoflex · Synoquin · Trainer · Versele-Laga · VET-P-IM · Vetri-care · Visán · Vitasnack · VMPlus · WELLCAN GOLD · Willowy

Kosár

Az Ön kosara jelenleg üres!


 
Forgalmazott márkák
Bedő Manufaktura Kft.
Székhely:2330 Dunaharaszti,
Zöldfa u. 7.
A székhelyen személyes kiszolgálás nincs.
Tel:06-70-362-3163
Adószám:13666909-2-13
Cgj:13-09-106835
Üzlethelység:
Budapest IX. ker.
Viola u. 34-36
(Belső udvar , Vendel sétány)
A Viola u. az Üllői felől egy irányú.
Tárhelyszolgáltató:
Enigma Webstudio Bt. H-2360 Gyál, Károlyi Mihály u. 101.
info@ews.hu

Nagyobb térképre váltás

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek:11:00-19:00
Szombat:Zárva
Vasárnap:Zárva
E-mail:info@allati.com
Ön a(z) 104549. látogatónk
Honlapkészítés
EWS
Főoldal Hírek Szállítás Akciók Kedvezmény Vevőszolgálat Üzleteink Újdonságok